Despre noi

Cine suntem?
Echipa editoriala LBW are o experienta de peste 19 ani pe piata romaneasca a publicatiilor de consultanta. Membrii echipei s-au format în mediul organizational multicultural preponderent german. Modul de lucru si rigoarea germana astfel dobandite, au fost adaptate realitatilor din Romania in folosul cititorilor nostri.

Ce semnifica LBW?

LoseBlattWerk in limba germana sau Loose Leaf Collection in limba engleza este un termen generic care se refera la acele tiparituri ce se stocheaza intr-un biblioraft prevazut cu inele, al caror specific este caracterul de permanenta actualitate. Tipariturile de acest profil sunt utilizate in domenii unde se inregistreaza un nivel ridicat al dinamicii legislative. 

Istoric

Publicatiile de tip LBW au fost inventate in 1913 de catre Richard Prentice Etingger. Fiind insarcinat cu tiparirea cartii profesorului sau de Fiscalitate de la Princeton University, s-a confruntat cu o situatie dificila. Congresul American a modificat legislatia din domeniul fiscalitatii exact cand cartea profesorului lui Ettinger iesea de sub tipar astfel încat aceasta nu mai continea informatii de actualitate. Pentru a evita pierderi semnificative, Ettinger s-a gandit la solutia de a elimina paginile ce contineau informatii perimate si de a le inlocui cu informatiile actualizate, prin perforarea intregului continut si introducerea lui intr-un biblioraft spre stocare.

Obiectiv

LBW isi propune sa fie unul dintre jucatorii importanti pe piata consultantei de specialitate si, in acelasi timp, partenerul principal al institutiilor de invatamant, al institutiilor administratiei publice precum si al companiilor.

Misiune
Misiunea Editurii LBW in Romania este aceea de a sprijini activitatea specialistilor din invatamantul preuniversitar, administratie publica si companii, prin servicii si materiale aplicate de consultanta si interpretare legislativa, pentru fiecare dintre domeniile mentionate. 

Valori

Reputatie – echipa LBW a fost formata pe parcursul ultimilor 19 ani intr-o cultura organizationala preponderent germana.
Educatie - educatia este catalizatorul dezvoltarii unei societati moderne cu un set de valori si principii solide.In acelasi timp, educatia faciliteaza constructia fundamentelor unei viitoare economii eficiente. 
Calitate – ne concentram pe crearea de servicii si produse care sa contribuie la cresterea eficientei specialistilor din invatamantul preuniversitar, administratie publica si companii.
Practic – publicatiile noastre pun accent pe cazuistica si interpretare legislativa, fiind redactate de practicieni nu de teoreticieni.