STIRI EDUCATIONAL

 

Ministerul Educatiei planifica pentru anul scolar 2013-2014 noi raportari lunare privind absentele elevilor
achizitii publice  
 

Aceasta masura face parte din strategia privind reducerea abandonului scolar, precizeaza Remus Pricopie. Raportul va fi afisat pe site-urile inspectoratelor scolare.

Ministrul a spus ca, in opinia sa, copiii trebuie sa vina din placere la scoala, iar mediul scolar trebuie sa fie unul prietenos, scrie Agerpres.

"Trebuie sa se renunte acolo unde mai exista relatiile rigide dintre elev si profesor. In scoala exista multe instrumente de control. Sunt foarte multe lucruri care se intampla in afara scolii pe care nu reusesc sa le controlez", a declarat marti ministrul Educatiei la o conferinta de presa, cu prilejul lansarii unui raport privind abandonul scolar.

Potrivit reprezentantului MEN, rezultatele copiilor sunt influentate in proportie de 30% de ceea ce se intampla in scoala si de 70% de ceea ce se intampla in afara scolii.

"Pentru a aduce copilul la scoala trebuie sa colaboram cu politia si asistenta sociala. Trebuie sa avem dialog cu parintii. Uneori este nevoie sa facem educatie cu acestia si sa le explicam de ce este nevoie sa vina copiii la scoala", a mai spus demnitarul.

El a mai spus ca in momentul de fata Ministerul Educatiei poate afla unde se afla copilul cu ajutorul codului numeric personal, instrument folosit si cu ocazia inscrierii in clasa pregatitoare.