MINISTERUL EDUCATIEI LANSEAZA SESIUNEA DE EVALUARE SI LICITATIA PROIECTELOR DE MANUALE

 

Ministerul Educatiei Nationale va lansa vineri sesiunea de evaluare si licitatia proiectelor de manuale scolare pentru clasele I si a II-a, potrivit calendarului privind asigurarea cu manuale scolare pentru aceste clase in anul scolar 2014-2015. Potrivit calendarului, tot pe 22 noiembrie va fi aprobata prin ordin al ministrului Educatiei Nationale Metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualelor scolare in invatamantul preuniversitar.
Intre 23 noiembrie 2013 -23 aprilie 2014 vor fi elaborate proiectele de manuale scolare pentru clasele I si a II-a, in varianta tiparita, insotita de forma electronica a acestora.

25 aprilie 2014 este termenul limita pentru depunerea de catre ofertanti la CNEE a urmatoarelor documente: proiectul de manual scolar in conformitate cu prevederile metodologiei, in forma precizata prin specificatiile tehnice, oferta de pret corespunzatoare proiectelor de manuale scolare elaborate pentru invatamantul obligatoriu, acte/documente prin care se atesta capacitatea de realizare si distributie a manualelor scolare.

Desfasurarea sesiunii de evaluare a calitatii proiectelor de manuale scolare pentru clasele I si a II-a se va face intre 5 si 20 mai 2014 iar pana pe 29 mai se vor face evaluarea pretului pentru proiectele de manuale scolare elaborate pentru clasele I si a II-a si comunicarea rezultatului licitatiei. Derularea procesului de consultare de catre cadrele didactice a manualelor aprobate si comunicarea catre inspectoratele scolare a listei manualelor scolare selectate pentru a fi utilizate in clasele I si a II-a va avea loc intre 1 si 11 iulie anul viitor iar intre 14 si 25 iulie va avea loc centralizarea de catre inspectoratele scolare a comenzilor si contractarea manualelor scolare.

Intre 28 iulie si 22 august 2014 va fi realizat tirajul de manuale scolare pentru clasele I si a II-a iar in perioada 25 august - 5 septembrie 2014 va fi livrat tirajul de manuale scolare pentru aceste clase. Incepand cu anul scolar 2013/2014, Ministerul Educatiei Nationale va asigura elevilor claselor I si a II-a urmatoarele manuale noi: Comunicare in limba romana, Comunicare in limba materna, Matematica si explorarea mediului, Limba moderna, Religie, potrivit AGERPRES.

consiliu
 
 

 

 
consiliu