EDUCATIA PRIMESTE MAI MULTI BANI!

Ministrul Educatiei Remus Pricopie este de parere ca bugetul pe anul 2014 inseamna un pas inainte pentru Educatie si ca exista vointa de a majora in continuare finantarea sistemului, insa orice crestere se produce treptat.

"Bugetul pe anul 2014 inseamna un pas inainte pentru Educatie. Cresterea de la 19,8 miliarde de lei, cat am avut anul acesta, la 21,7 miliarde pentru anul viitor este certa. Educatia primeste bani mai multi! Dupa ani de subfinantare, este firesc ca nevoile sistemului sa fie mari. Orice crestere insa trebuie sa fie rationala, sustenabila, bazata pe potentialul economiei", a declarat ministrul Educatiei.

Majorarea de buget se va regasi in salariile profesorilor debutanti, in veniturile tuturor cadrelor didactice care au castigat in instanta despagubiri pentru taierile facute de fostul Guvern, in modernizarea infrastructurii scolare, in sustinerea olimpicilor sau in decontarea transportului elevilor si al cadrelor didactice.

Ministerul Educatiei va primi in 2014 un buget 8,5 miliarde lei, cu 1,43 % mai mult decat anul acesta. Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, 14 noiembrie ca bugetul alocat Educatiei pentru 2014 prevede o majorare cu 10% a subventiei acordate pentru cazarea studentilor in camine, iar circa 300 milioane de euro din fonduri europene vor fi realocate anul viitor pentru lucrari de infrastructura la scoli, potrivit realitatea.net.

consiliu

 

consiliu