Termeni si conditii

  

Termeni si conditii  


Produse - abonamente - facturare
LBW - Edituri specializate SRL vinde la distanta, in functie de tema aleasa, pachete informationale, in configuratia stabilita de editura, prezentate sub forma unor tiparituri ce se colectioneaza intr-un biblioraft, insotite eventual de un CD-ROM. Produsele LBW se comercializeaza sub forma abonamentelor, produse unitare, care se compun
dintr-un pachet de baza si actualizarile, respectiv completarile acestuia, elemente care alcatuiesc un corp comun. Produsele SC LBW - EDITURI SPECIALIZATE SRL se comercializeaza catre clientii sai sub forma de abonament, respectiv:
- Abonamentul anual preplatit alcatuit din pachetul informational de baza, (prezentat sub forma unei tiparituri stocata intr-un biblioraft), impreuna cu numarul de actualizari si/sau completari corespunzatoare, pe care SC LBW - EDITURI SPECIALIZATE SRL le editeaza pe parcursul unui an calendaristic, platit integral si in avans de catre client, in baza unei facturi proforma corespunzatoare, (emisa pentru contravaloarea pachetului de baza si a numarului de actualizari editate intr-un an calendaristic de Editura);
- Abonamentul continuu alcatuit din pachetul informational de baza, (prezentat sub forma unei tiparituri stocata intr-un biblioraft), impreuna cu numarul de actualizari si/sau completari corespunzatoare, pe care SC LBW - EDITURI SPECIALIZATE SRL le editeaza pana in momentul in care clientul informeaza in scris Editura despre eventuala sa decizie de a-l intrerupe, fiecare componenta in parte a abonamentului, (pachet de baza, actualizare si/sau completare), fiind expediata clientului insotita de factura fiscala corespunzatoare.


Clientii LBW pot fi contactati telefonic, prin e-mail, prin fax sau prin intermediul serviciilor postale, pentru a li se propune testarea gratuita, pe o perioada de 2 saptamani calendaristice, a pachetelor de baza, ce fac parte din colectiile editurii. Perioada de testare incepe odata cu primirea pachetului de catre client.
Consumatorii care nu doresc sau renunta la achizitionarea produselor LBW, le pot returna, in starea in care au fost livrate, fara deteriorari si in integralitate, la terminarea perioadei de testare. Fiecare client care alege sa renunte la cumpararea lucrarilor LBW, are obligativitatea de a face dovada returnarii pachetului de baza, la finalul perioadei de testare oferite de editura. Se recomanda clientilor, ca pe intreaga perioada de testare sa utilizeze produsele cu grija, in caz contrar returul nemaiputand fi acceptat ca atare. Acest fapt obliga clientul sa achite contravaloarea produsului trimis spre testare. Nu sunt acceptate pachetele care contin alte deteriorari (de exemplu pete de cafea, taieturi, adnotari pe text si altele asemenea), in afara celor care pot fi cauzate de transport.

ABONAMENTUL CONTINUU
In eventualitatea in care clientul decide achizitionarea produsului, el are obligatia de a achita contravaloarea pachetului de baza testat. Factura PROFORMA se regaseste in coletul care contine pachetul de baza al produsului solicitat in scopul testarii. Perioada de abonament incepe din momentul efectuarii platii facturii proforme mentionata mai sus si este nelimitata cu exceptia cazului in care clientul solicita in mod expres excluderea lui din oferta. In eventualitatea in care clientul doreste sa renunte la serviciile LBW, are obligativitatea de a anunta in scris editura, cu privire la intentiile sale. Netrimiterea unei informari scrise cu privire la dorinta de excludere din abonament se considera acceptare automata de prelungire a serviciilor LBW si implica obligativitatea clientului de a achita contravaloarea noii facturi emise eventual in acest interval. De asemenea, daca nu exista posibilitatea demonstrarii returului de produs din partea clientului, acesta are obligatia de a achita contravaloarea publicatiei comandate. Odata cu primirea pachetelor de baza, contractul de achizitionare isi produce efectele inclusiv privitor la livrarea actualizarilor, respectiv a completarilor ce fac parte din abonamentul anual. Serviciul de actualizare/completare se achizitioneaza separat de pachetul de baza.

ABONAMENTUL ANUAL PREPLATIT
In eventualitatea in care clientul decide achizitionarea produsului, el are obligatia de a achita contravaloarea abonamentului anual pentru colectia aleasa. Factura PROFORMA se regaseste in coletul care contine pachetul de baza al produsului solicitat in scopul testarii. Perioada de abonament incepe din momentul emiterii facturii fiscale si dureaza 365 de zile

Atat in cazul abonamentului continuu, cat si in cazul abonamentului anual preplatiti, actualizarile respectiv completarile vor fi trimise esalonat, pe parcursul abonamentului. in eventualitatea in care legislatia sufera modificari substantiale, editura isi rezerva dreptul de a emite doua sau mai multe actualizari, fiecare a cate maxim 120 pagini la perioade scurte de timp, una dupa alta, pentru a respecta promisiunea de a oferi informatia actualizata in timp util.
De asemenea, planificarea livrarilor de actualizari va tine cont si de programele specifice ale clientilor vizati (sarbatori legale, vacante oficiale, etc.)
In acest sens, abonamentul anual se refera exclusiv la numarul de actualizari promise in oferta aferenta fiecarui pachet informational in parte si la faptul ca acestea vor fi expediate catre client in maxim 365 de zile de la emiterea facturii fiscale.
Editura nu publica materiale menite sa substituie persoanele si institutiile oficiale abilitate sa faca interpretarea oficiala a textelor legale ori sa ofere consultanta pe diversele tematici abordate. Abonatul este singurul responsabil de alegerile facute si de modul de utilizare si interpretare a informatiilor pe care le primeste. CD-ROM-urile care insotesc eventual produsele sunt destinate utilizarii pe un singur post de lucru. Copierea lor este strict interzisa.
Abonamentele confera clientului dreptul de utilizare personala a produsului, fara posibilitatea de transmitere catre terti. Documentele sunt protejate conform legislatiei in vigoare, privind drepturile de autor.

Conditii de plata
Preturile sunt comunicate in forma lor neta (fara taxe) sau bruta (inclusiv TVA), telefonic, scriptic - prin intermediul scrisorii de oferta, dar si pe factura proforma care insoteste pachetele de baza, puse la dispozitie clientilor pentru doua saptamani de testare gratuita. Editura își rezervă dreptul de a modifica în orice moment și fără nicio notificare prealabilă prețurile și discount-urile produselor comercializate.
Factura trebuie achitata in cazul in care clientul se decide sa pastreze produsul peste perioada de testare oferita prin prezentul contract. Actualizarile/completarile din cadrul abonamentului se achita separat de pachetul de baza.
Plata trebuie realizată în maxim 21 zile de la data expirării perioadei de probăIn caz contrar editura isi rezerva dreptul de a solicita penalitati de 0,5 % pe zi, din valoarea contractului.
In cazul in care clientul decide neachizitionarea produsului la finele perioadei de proba , pachetul de baza al colectiei testate trebuie returnat, proforma in sine putand fi ignorata ca obligativitate de plata. Factura proforma va trebui sa fie inapoiata editurii, impreuna cu coletul mentionat.
Produsul LBW = Produs unitar sub forma abonamentelor conform ofertei LBW, cuprinzand pachetul de baza si actualizarile acestuia conform specificatiilor editorului. Cuvantul produs este folosit in forma singularului generic si cuprinde toate produsele ofertate de LBW.