INSCRIEREA IN CLASA PREGATITOARE 2018. A INCEPUT ETAPA A DOUA!

A doua etapa pentru inscrierea in clasa pregatitoare din anul scolar 2018-2019 a inceput astazi, joi, 12 aprilie. Parintii pot depune solicitare in intervalul 12-18 aprilie pentru inscriere in clasa 0, daca ai lor copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 decembrie.

Totusi, la solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi inscrisi daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Inscrierea se face printr-o cerere-tip care se poate completa la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului sau online. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie si se realizeaza in unitatea de invatamant aleasa pentru inscriere, in prezenta parintelui si a cel putin unuia dintre membrii comisiei 

Termenul pentru afisarea, la fiecare unitate de invatamant, a listelor finale ale copiilor inscrisi este de 23 aprilie. Urmand ca, intre 24 aprilie si 4 mai, sa fie centralizate si solutionate, de catre inspectoratul scolar, cererile parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Prima etapa in care parintii au putut depune solicitarile in acest sens a fost intre 8-26 martie si au fost formulate aproximativ 153.000 de cereri pentru anul scolar 2018-2019.