DIN 2014 SE INTRODUCE IN SCOLI ORA DE IGIENA ALIMENTARA SI PRIM AJUTOR

Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, a declarat potrivit Realitatea.net, ca incepand cu anul 2014, se va introduce in sistemul de invatamant o ora pentru igiena alimentara si prim ajutor.

''Este necesara o ora de educatie sanitara in scolile din Romania, se va introduce o ora de igiena alimentara si prim ajutor incepand cu anul 2014'', a spus Nicolae Banicioiu, in cadrul mesei rotunde cu titlul "Minte sanatoasa in corp sanatos. Impreuna pentru prevenirea obezitatii infantile".

Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, a mentionat la randul sau: ''Se introduce gradual sistemul cu patru ore de educatie fizica in scoli. In 3-4 ani, dorim sa ajungem la generalizarea acestui sistem. Pe de alta parte, este necesara o educatie privind riscurile consumului de alcool, droguri sau utilizarea in exces a noilor tehnologii. Alte elemente necesare sunt o mai atenta monitorizare a elevilor si implicarea parintilor in procesul de schimbare a alimentatiei actuale''.

Europarlamentarul Daciana Sarbu, reprezentanta Asociatiei Scoala pentru Sanatate, a propus constituirea unui grup de lucru pentru modificarea meniurilor la nivelul gradinitelor. ''Educatia nutritionala trebuie sa fie facuta in primul rand prin intermediul parintilor si educatorilor'', a spus Daciana Sarbu.

La sala ''Nadia Comaneci'' a Ministerul Tineretului si Sportului masa rotunda a continuat cu prezentarea proiectului intitulat ''Servicii inovative pentru sanatatea copilului de azi si a adultului de maine'', proiect de cercetare in domeniul obezitatii infantile finantat din fonduri europene'', potrivit Realitatea.net.

achizitii publice