Descentralizarea se va face cu asigurarea integrală a resurselor financiare

 

Transferul competenţelor şi instituţiilor către autorităţile locale se va face cu asigurarea integrală a resurselor financiare, conform declaraţiei Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea. Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii din 08 octombrie la care au participat delegaţi ai ministerului şi reprezentanţi ai unor structuri asociative ale administraţiei publice locale.

Propunerile dezbătute la întâlnirea de marţi vor fi transpuse în texte de lege şi va avea loc o discuţie şi cu Ministerul de Finanţe pentru a cuprinde în legea bugetului de stat pe 2014 acest proces de descentralizare.

"Banii vor fi transferaţi către autorităţile locale prin anexă distinctă în Legea bugetului de stat pe fiecare judeţ sau autoritate locală în parte, cel puţin pentru 2014 şi am convenit ca în anul viitor, împreună cu alte autorităţi locale şi Ministerul de Finanţe, să gândim un mecanism care să dea siguranţa că şi peste ani niciun guvern nu va putea să reţină la Bucureşti banii pentru finanţarea acestor instituţii şi să oblige autorităţile locale ca numai din fondurile proprii să trebuiască să administreze aceste competenţe", a mai declarat Liviu Dragnea.

consiliu
 
 

 

 
consiliu